♥ Silent Blogger ♥

★ ★ ★ ★ ★
Tuesday, 7 May 2013 12:29 am 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

  Ku kunci hati untukmu 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Semangat nee makin hari makin kurang..aduhai..kenapa laaa dengan semangat diri neaa...kejap naik.. kejap turun.. cuba la stay jer kat c tuu diam-diam..hukhuk..memerlukan semangat yang baharu untuk terus bangun bangun bangun dari jiwa kacau yang tak berkesudahan..*pening kepala adeh adeh adeh..~

Bercakap soal hati ne tak dia siapa pun yang akan kalah..semuanya menang-menang jer..yelaaa semua ada pendapat n pandangan mereka yang tersendiri..aduhai...hati oo hati...boleh tak awak duduk dia-diam dan tak wat fikiran saya meracau n serabut memikirkan si dia yang tersayang tue.. ~

Waktu makin pantas berlalu...hari silih berganti..aku ??! masih seperti ini...belum berganjak..belum mengapai awan biru..alahai..kenapa bila turn aku..asyik jemmmmm jer memanjang.. hoho.. daaa lama sangat nee tunggu turn..hoho.. oky...siapa yang tak de cita-cita kan..semua ada...untuk gapai awan biru itu bukan mudah sama sekali....usaha perlu dilipat gandakan.. In Shaa Allah.. * sedang berusaha ni..... awak-awak...tolong laaa doakan saya berjaya yer... :) ~

Ku kunci hati untukmu...yeaa hati ini terkunci rapi buat insan tersayang yang lebih enak, selesa, lovely, n whatever ooo My ANS.. ooohhh oky...dia ialah buah hati saya sejak dulu, kini dan selamanya..In Shaa Allah.. hopefully, ukhwah ne akan terjalin dunia n akhirat..Aamiin Ya Allah.. * Ya Allah..jika benar dia untukku satukan la kami dalam ikatan yang halal..yang lebih kau berkati, redhai n rahmati..pelihara laa hubungan kami dunia n akhirat Ya Allah..aamiin Ya Allah.. ~

Walau raga ini terpisah jauh, namun hati tetap dekat n bersatu..berharap akan dapat gapai cita-cita di awan biru dan impian untuk bersama dengannya oooh My ANS sebagai pelengkap hidup ni.. In Shaa Allah.. usia masih muda..yeaa..namun telah matang untuk berbicara soal hati dan perasaan...kita punyai hak.. hak untuk bersuara hak kita.. * hihi.. apa-apa pun yang penting dua hati ne kena saling berdoa antara satu sama lain..moga hubungan ini sentiasa dipelihara oleh Allah n menjauhi segala larangan-Nya..~

" Tidakkah engkau sedar siapa diriku ini
Bukan merak kayangan tapi gagak di rimba
Cuma yang ada segenggam setia
Akan kupertahankan untuk membahagiakanmu "



Sepotong lirik di atas menjelaskan mengenai betapa pentingnya kesetiaan dalam membahagiakan insan yang kita sayangi..kesetiaan diperteguhkan agar  hubungan yang tercipta lebih bersifat asli atau original.. tidak dimamah situasi..tidak tercemar perbuatan..tidak melakukan perkara tidak sepatutnya.. sungguh.. kesetiaan mampu memelihara sesuatu hubungan..berdoa la moga hubungan yang terjalin menjaminkan kebahagiaan dunia dan akhirat.. In Shaa Allah.. ~

Untuk merealisasikan impian untuk hidup bersama..hubungan perlu dipertahankan dengan adanya kesetiaan, kejujuran n keikhlasan.. In Shaa Allah.. di samping, mendoakan antara satu sama lain di setiap akhir sujud dan solat..n walau dimana jua berada..doa itu tak pernah putus..dengan cara itu meyakinkan diri bahawa kita sangat menginginkan hubungan itu menjadi halal dan dimakbulkan Allah.. begitu la kesungguhan dalam menjadikan sebuah impian menjadi kenyataan.. angan yang ku layarkan kini..akan direalisasikan sedikit sahaja masa lagi.. * Mohon hati bersabar dengan ujian dan dugaan Allah ini.. ~

Salam kasih sayang, cinta dan rindu buat insan yang disayangi ANS.. Moga setiap yang kita impikan selama ini menjadi kenyataan..In Shaa Allah..doa itu adalah senjata kita..berdoa laa walau dimana sahaja kita berada sayang..agar hubungan ini akan sentiasa terpelihara dan teguh tidak dimamah sesuatu.. Kesetiaan ini akan ku pertahankan untuk membahagiakan insan yang bernama ANS ~ Jaga hati, jaga iman n jaga diri sayangku... In Shaa Allah.. ~ :)
Berdoa la agar hubungan makin kuat ~

Terima Kasih daun keladi, lain kali singgah laa baca story morry lagi.. ~
The Big Boss



As Salam n hello Chingu,
I'm Yaya ANS, 25 March 1993 ,
Sweet 20 n from Taiping, Perak..
Berusaha, Berjaya dan terus berbahagia
bersama impian dan cita-cita diri ini !

Find Us :

♥ Maaf, Saya sedang busy dengan tugas baharu sbg seorg pekerja yg ohsem ! Tinggalkan Note di Chat yea hihi ♥ !! ~

Let's Talk !









Appreciation


The Skin By : Mrs Af
Edited : Yaya ANS
Best Partner: Sue Suhada
Best Partner: Eyja Joe
Best Partner: Sue Suhada 2
Best Partner: Syafinah
Best Partner: Nisa

All rights reserved ® SITI ROHAYA FITRI.