♥ Silent Blogger ♥

★ ★ ★ ★ ★
Tuesday, 3 December 2013 8:50 pm 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

  Tak Suka Tak Apa ! 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Alhamdulillah, bersyukur dengan pelbagai nikmat yang Allah kurniakan pada diri ini untuk menjalani kehidupan yang penuh ranjau dan duri ini..semoga ditabahkan hati dan dikuatkan Iman untuk menghadapi segalanya.. *perhhhh ayattttt..  ~

Btw, daa bpe mnggu oky x update blog ne.. huaaaaa... *menagis sekuat hatiiiii........ rindu sangat...tapi kadang nak update tapi no idea n no story lahh...ari neh gagahkan juga diri untuk coretkan sesuatu okey.. erm..pada mulanya memang bercadang nak rehat sekejap dari berrrrrr-blogger ne..tapi macam x boleh plak.. ermm okey-okey.. minat di c ne mana boleh hilang dan dihalang kan.. ~

Story kali ne agak sensitiviti skit kottt..tapi, x de la sampai nak mention-mention bagai..just share it.. supaya kita tidak sesekali mengikut jejak yang tidak baik..moral story ? maybe laaaa... okey.. let's start.. first of all, mmg laaa rasa happy bagai...tapi bila dah penghujung neh kan..rasa something x kena jer.. x pasti la kenapa kan.. tapi rasa macam ada jer orang x berapa nak puasa hati dengan diri ne.. ~

Bila difikirkan logika.. *cewahhh.. x ada apa pun yang specialllllll... biasa-biasa jer.. tapi x tahu la kenapa.. terasa macam darjat ne rendah sangat bila ada someone ne pertikaikan.. btw, thanks laa coz sudi ambil berat jalan cerita dan hidup aku yang tak berapa nak menarik ne.. terasa mcm seronok pulak bila hari-hari jadi bahan story morry..okey..hati ini hanya ALLAH yang tahu !!!! ~

HAHA ! aku nak cakap..kau silap besar sbnrnya..kadang-kadang kita lupa diri..bahawa diri kita neh x de la besar mana pun..hanya manusia biasa jer.. sama level jer.. yang membezakan kita hanya kehidupan dunia.. okey fine..sekarang kau di atas..pernah x kau fikir..one day nanti kau dibawah ? jangan sombong..jangan bongkak..hdup kita ne hanya PINJAMAN... ~

Berhenti la jaja cerita bukan2 yer..n jangan la terlalu ambik port hal orang lain...kalau kita x suka apa yang orang lain buat..berdoa jer baik-baik untuk dia..jangan laa bikin panas...bawa-bawa cerita n timbulkan cerita-cerita yang tidak sepatutnya..aku okey jer,,,dengan siapa pun aku boleh bawa diri...boleh ramah mesra..tapi ada hadnya..x de la melampau gila ! still boleh fkir baik buruk.. x apa la..redha je la..mungkin apa yang jadi ada hikmahnya kan.. still mampu senyum kat kau.. kenapa kau masih x bersyukur ? *terfikir. ~

Dah laaa..malas sebenarnya nak fikir pasal apa yang dijajakan tu.. yang penting ALLAH tahu apa aku buat...n aku lakukan selaras dengan apa yang diperintahkan..In Shaa Allah.. if rasa x puas hati juga.. it's okey..aku redha jea...aku x mampu nak jaga hati semua orang n puaskan hati semua orang.. apa yg penting kita saling menghormati antara satu sama lain okey.. thanks laaa untuk semua yang berlaku.. btw, aku makin happy bila orang sekeliling aku boleh accept cara aku berkerja dan melaksanakan tugas.. thanks sgt ! ~

Walauapapun yang terjadi, aku still maafkan kau..x apa..aku ne pun bukan insan yang istimewa...bukan berdarjat, berupa paras menawan bak bidadari, anak datuk, bos besar n so on.. aku hanya hamba ALLAH..yang entah esok lusa akan kembali ke pangkuan ILAHI.. aku hanya PINJAMAN dari Yang MAHA ESA.. cukup laa...aku dah x sanggup menanggung dosa banyak-2...aku halalkan segalanya yang keluar dari mulut kau sama ada sedar atau tidak.. apa yang penting, aku serahkan segalanya pada ALLAH.. dan hanya ALLAH yang lebih Maha Mengetahui.. AKU REDHA n BERSYUKUR dengan apa yang aku miliki saat ne! Moga kehidupan aku lebih berkat, rahmat n diredhai ALLAH . Aamiin Ya Allah ~

Thursday, 7 November 2013 9:57 pm 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

 Open Your Eyes 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Bismillahiirahmaniirahiim..Segala puji bagi Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..  syukur ke hadrat ALLAH.. dengan keberkatan serta izin-Nya dapat bertemu lagi diruangan ini... andai selepas ini..jari jemari ini tidak lagi mampu mencoretkan sesuatu di sini...kirimkan la doa yang sebaik-2nya pada saya... In Shaa Allah ~

Merenung jauh melihat kebesaran ALLAH..sungguh, tiada tandingannya.. ALLAH la sebaik-2 PENCIPTA...lalu ku teruskan meneliti satu per satu langkah kaki ini..melepaskan sehabis-habisnya penat lelah tangis ketawa yang selama ini terpendam jauh disanubari.. hakikat, tiada yang mampu ditanggung sendirian...pasti akan kembali mencari PENCIPTA... MasyaALLAH.. ~

Buka la matamu..yakni MATA HATIMU...buka la seluas-luasnya...tidakkah kau bersyukur dengan setiap nikmat yang ALLAH anugerahkan..tidakkah kau hargai setiap satu pemberian yang Maha Esa.. renungkan.. terkadang kita alpa dengan keasyikan dunia yang sementara hingga lupa dengan perjalanan menuju AKHIRAT yang pasti..ALLAH telah aturkan segalanya indah dan terbaik belaka...bersyukur la ~

Masa depan adalah ditentukan dengan hari ini...setiap detik setiap saat yang berlalu adalah amat berharga.. betapa nikmatnya jika kita menggunakan masa yang ada sebaiknya..namun, ku akui...masih lagi alpa...masih lagi hanyut dengan dunia yang dua tiga detik lagi akan berakhir... YA ALLAH ~

Mengharapkan yang terbaik di dunia dan di akhirat..moga ALLAH makbulkan doa kita di bulan yang sangat mulia dan barakah ini... ayuh BERHIJRAH ! mantapkan diri dengan IMAN, AMAL, TAKWA dan sebagainya yang berkaitan agar diri mantap di sisi ALLAH.. ~

P/s : Dalam kekalutan mengejar impian dan cita-cita..hati seakan terusik dengan keasyikan cinta seorang hamba..mainan perasaan sering kali menyakitkan..Mohon cinta yang HALAL Ya ALLAH... hanya mampu BERDOA ! YA ALLAH perteguhkan la IMAN kami..PENDIRIAN kami...mudah2-an kami tergolong sebagai hamba-Mu yang TAAT.. Aamiin Ya Allah.. buang segala kesedihan, kesepian, kehampaan...gantikan dengan semangat dan tekad baru..di bulan n tahun baru ini..moga tercapai impian dan cita-cita yang terbuku sekian lama.. In Shaa Allah..please open ur eyes yaya !!


Sunday, 27 October 2013 10:08 pm 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

 Kesukaran Dipendam 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh...

Syukur ke hadrat ilahai..masih mempunyai kekuatan untuk menempuh lembaran hari baharu.. syukur yang tak terhingga dipanjatkan kepada Yang Maha Esa atas pemberian nikmat yang sungguh besar ini ! Moga ALLAH S.W.T masih meminjamkan nikmat ini untuk masa akan datang lagi.. Aamiin Ya Allah.. krna sesungguhnya, masih banyak yang belum dilaksanakan.. Allahu Rabbi... huhu ~

Dalam kesenangkan tersimpul sedikit kesukaran yang sesungguhnya tiada siapa yang mengerti.. berbekalkan semangat yang masih berbaki...kesungguhan yang sedikit..kepayahan kesusahan kesukaran menjalani kehidupan diteruskan tanpa berkata ah eh uh.. bersyukur dengan kurniaan nikmat sedemikian.. hanya ALLAH S.W.T yang mengerti saat ini.. rintih ngadu tangis hanya pada-Nya.. ~

Dalam keenakan keseronokkan melayari kehidupan duniawi..tersimpul rasa sedih yang sangat banyak.. ntah macam mana nak diungkapkan..sukar benar rasanya.. sungguh tak terkata ! naluri lebih pilu sedih dengan kelemahan yang dimiliki... berharap akan ada jalan untuk mengubah jalan kehidupan ini menjadi lebih baik.. In Shaa Allah.. I Promise ! ~

Dalam melayari kesukaran perjalanan diri.. terlihat kesukaran insan lain yang sangat hampir...aduhai..sayu hati memandang wajahnya yang redup sayu itu... sedih sangat... masih belum berdaya untuk menabur bakti.. Ya Allah.. moga diri ini diberi kekuatan dan semangat untuk melaksanakan tanggungjawab yang satu itu... In Shaa Allah ~

Terukir senyuman hambar..ternyata..senyuman dalam tangis yang dipamerkan bersahaja.. kesedihan jelas terpancar walau masih tersenyum.. maafkan diri ini kerana masih belum bisa membahagiakan kalian... sedetik lagi.. In Shaa Allah... akan ku galas setiap tanggungjawab yang berat itu... ~

Menghitung waktu, detik yang sekian berlalu.. moga hari yang dinantikan itu tiba dengan keberkatan Ilahi.. berpijak dibumi nyata..ternyata tidak semudah abc yang dihafal semata-mata.. segalanya memerlukan pengorbanan hakiki.. tiada yang mampu dihindari...segalanya pasti perlu dihadapi... menyedihkan lagi.. terpaksa dihadapi sendiri ~

Biarlah kesukaran ini menjadi semangat diri untuk terus melangkah tanpa gagal... terus mencuba tanpa putus asa... terus bertekad melaksanakan tanggungjawab yang hakiki... Ya Allah.. permudahkan perjalananku di dunia dan di akhirat.. Aamiin Ya Allah.. ~

Akhir semua ini dengan secebis kekuatan yang masih berbaki... redha dengan perjalanan hidup ini...berharap ALLAH S.W.T akan merahmati kehidupan ini...nawaitu diri ini yang satu... bahagia dia adalah bahagia diri ini... tiada yang akan mengerti..hanya ALLAH S.W.T yang Maha Mengetahui.. ~

Terima Kasih daun keladi, lain kali singgah laa baca story morry lagi.. ~
The Big Boss



As Salam n hello Chingu,
I'm Yaya ANS, 25 March 1993 ,
Sweet 20 n from Taiping, Perak..
Berusaha, Berjaya dan terus berbahagia
bersama impian dan cita-cita diri ini !

Find Us :

♥ Maaf, Saya sedang busy dengan tugas baharu sbg seorg pekerja yg ohsem ! Tinggalkan Note di Chat yea hihi ♥ !! ~

Let's Talk !









Appreciation


The Skin By : Mrs Af
Edited : Yaya ANS
Best Partner: Sue Suhada
Best Partner: Eyja Joe
Best Partner: Sue Suhada 2
Best Partner: Syafinah
Best Partner: Nisa

All rights reserved ® SITI ROHAYA FITRI.