♥ Silent Blogger ♥

★ ★ ★ ★ ★
Sunday, 6 January 2013 6:06 pm 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

 Biar buta mata , Jangan buta hati  

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Selamat Petang semua..duk wat pe tuuu....ada lagi kee yang tengah tido ?  masak ? shopping?? yeaaa bestnya shopping.... heheee... rupa-rupanya kannn..jam daaa menunjukkan pukul 6 petang.. ouchhh.. cepatnya masa berlalu... x sangka ! ape-ape pun...jum teruskan story kita eh.. :) berleter panjang-panjang pun nanti orang boring... teehee ~

Orang de kata biar buta mata, jangan buta hati...yeaaa..memang pun..orang sekarang neh kebanyakkannya dah buta hati...susah nak jumpa yang buta mata..  buta mata tuuu boleh laa diterima gak..sebab dia tak nampak n tak lihat apa-apa.. neh haaa..yang paling berat neh haa... buta hati ! masyaAllah ~

Buta hati tuu banyak...kalau nak kupas satuuu..satuuu.. memang tak kesampaian laaa kan.. cuma satuu jeaa... yang jenis atau kategori buta hati neh kan..bukan nak kata laa.. depaa neh jenis yang yang dah x bleh nak sedaq daahh..nak habaq lagu mana pun cekk tak tau dah... cuma tuu laa... bab agama depa pandai kata...pum pang pum pang...tuuu haa..kat fesbukkk.. berlonggok status depa yang islamik bagai.. tak kesah laaa nak post apa pun kan.. tapi, hampa mau sedaq sikit laa... aduhai.. nak cakap tue biaq serupa bikin.. cakap dalam n luaq kasi clear.. sama !  MasyaAllah.. ~

Buat baik tuuu baguss...tersangat bagus... sebab..boleh bagi orang lain pun contohi.. tapi, kalau cara hidup dan pergaulan hampa tak okey.. cam mana orang nak percaya apa hampa kata ?? tepuk dada hampa sikittttt cuba tanya...betul kaa apa aku buat.. atau aku neh hanya nak tunjuk jaa yang aku neh baik ! ~

Fikir-fikir dan renung-renung laa balik nah... saya nee kalau bab-bab macam neh memang saya tak boleh...memang tak boleh nak duduk diam jaaa.. kadang-kadang tue.. nak jaa tanya..apa motif hampa...ye laaa... motif hampa duk tunjuk hampa baik...padahal kat luaq tuu.. subhanallah.. Hanya Allah yg tahu... ~

Mau duk sedaq pi laaa orang-orang macam tue.. tak mau laa duk takuk lama.. cuba ubah sikit perangai tue.. kita nak nampak baik nak buat baik..cukup niat kita baik n Allah tahu... tak payah nak wat tunjuk naa... takut nanti jadi riak.. riak pun boleh jatuh syirik cekkk... MasyaAllah.. cekk nak nasihat jaa.. boleh trma trma.. tak boleh..tak tau nak kata apa dahhh... hm.. ~

* Neee ada Hadis sikit... faham-faham kan laa yer... " Dari Umar bin Khattab r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah saw bersabda : Yang paling aku takutkan terhadap ummatku ialah si munafiq yang pandai pada lidah ( bercakap perkara-perkara keilmuan tetapi dirinya kosong dari iman dan amal ). "






Terima Kasih daun keladi, lain kali singgah laa baca story morry lagi.. ~
The Big Boss



As Salam n hello Chingu,
I'm Yaya ANS, 25 March 1993 ,
Sweet 20 n from Taiping, Perak..
Berusaha, Berjaya dan terus berbahagia
bersama impian dan cita-cita diri ini !

Find Us :

♥ Maaf, Saya sedang busy dengan tugas baharu sbg seorg pekerja yg ohsem ! Tinggalkan Note di Chat yea hihi ♥ !! ~

Let's Talk !









Appreciation


The Skin By : Mrs Af
Edited : Yaya ANS
Best Partner: Sue Suhada
Best Partner: Eyja Joe
Best Partner: Sue Suhada 2
Best Partner: Syafinah
Best Partner: Nisa

All rights reserved ® SITI ROHAYA FITRI.