♥ Silent Blogger ♥

★ ★ ★ ★ ★
Thursday, 16 August 2012 6:52 am 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

 Corat Coret lagi 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Have a nice day kawan-kawan semua. hoho! hari neh merupakan hari yang ke 27 ramadhan. oooohhh sangat sedih rsanya sebab ramadhan da nak tinggalkan kita. Kalau dikenangkan pada zmn Rasulullah srta sahabatnya . Mereka sangat-sangat sedih bila ramadhan dah nak berlalu . mungkin mereka takut tak kan jumpa ramadhan lagi... huhu . Kita plak ??! ermmm...sebuk dengan tempahan kuih raya la, persiapan raya, shopping tak habis-habis.. ermmm...sabar je lhaa...

Coretan kali ne , nak cite pasai hati. asyik hati je kan . ye.. hati kan selalu disentuh.. ada ke orang story pasai buah pinggang ke ginjal ke ? hehe . pelik bukan bunyinya kalau tiba-tiba nak cerita pasai tu ,lain la kalo sakit or whatever laa ye yg berkaitan..ouchhhh , sudah-sudah... jum storry morry jum.. hah , dah macam joyah dah ne..bila la nak mula ntah. al kisah tentang hati , susah sebenarnya nak diterangkan dijelaskan dirumuskan dan di segala di kan.. huhu.. maklum laa hati kan selalu berkait rapat dengan emosi dan perasaan seseorang..

Nak jaga sekeping hati kita ne pun bukan main susah lagi.. apa tah lagi nak jaga hati dan juga perasaan orang lain right ??! omputih plak.. emmm..bantai pi laaa.. hehe.. bukan apa..itu la sebabnya Allah jadikan hati kita ne kecil je..kecil-kecil pun mau tau la besar mana jiwa raganya nak jaga haaa... hehe.. kalau la Allah jadkan hati kita besar ??! boleh kaa kita nak jaga tu,, sedangkan hati kita hok kecil neh pun kita x mampu nak jaga betul-betul... sadisnya kisah hati neh... ermmm...

Bila emosi kita terganggu. yang terseksanya adalah hati HATI !! apa laa salah hati kita tu kn smpai diseksa sedemikian rupa..sadis-sadis...wahai hatiku..bersabar la yeaaa...kuatkan hati.....semangat-semangat..walau apa jua yang terjadi..kita tak boleh berhenti disini..walau sesakit mana pun walau selemah kecewa dan apa jua perasaan yang wujud dalam hati kita tu adalah sebagai satu cabaran untuk kita meneruskan langkah kita.. oleh itu, pedulikan apa yang berlaku..pedulikan apa yang orang lakukan pada kita..pedulikan apa-apa saja yang mampu memberi kesan pada hati..jyeah.... ! Hidup perlu diteruskan...

Jangan menderita lagi dek kerana emosi + hati tu...sudah cukup cukup sudah bak kata nirwana...jangan dikenang lagi...takut-takut nanti hidup kita ne masih dihantui dengan segala macam bayangan dan kenangan yang boleh memberi kesan pada hati dan emosi kita..yang pahit jangan ditelan..cukup la simpan yang manis-manis saja..tak kan la kita nak buang terus sesuatu yang pernah kita sayang bukan ? okey.....

Bila dngar lagu anang-Separuh Jiwaku Pergi .sedih laaa pulakkk doh...huhuhu..lagu tu cam gini haa, "separuh jiwaku pergi.. memang indah semua..tapi berakhir duka..kau main hati..ouchhhh sedih sedih sedihnya.. semua nak main perasaan kan..dah-dah tak mau dah tekan perasaan ne..nanti jadi gila pulak.. tak pasai-pasai kena datang tanjung rambutan nak melawat yaya...haha..

p/s : Banyak lagi perkara yang nak diceritakan , tapi cukup la kot sampai c neh..dah x mampu lagi nak story pasai hati...jiwa raga saya pun agak kureng bagussss skang..nanti-nanti kita smbung story lagi naa... huhuhu..
* tiba-tiba teringat kat seseorang..n tiba-tiba jugak lagu rindu setengah mati bermain dalam fikiran n kuat dalam ingatan.. arghhhhhhhhh.... tensen den cam gini.. huhu...kita je ingat kat orang...orang tu duk ingat kat kita ke dak x tau la.. ermm sunyi sepi je rasa kan...x apa la.. kalau dah x sudi seperti mula-mula dulu..apa bole buat...saya tak ada kuasa nak paksa sape-sape pun kan.. menanti dan terus menanti tanpa jemu... InsyaAllah.....mood takdak.. nak tidokkkkk arhhhhhhhh...huhuhu... daaaaa ~ (>__<).....

Terima Kasih daun keladi, lain kali singgah laa baca story morry lagi.. ~
The Big Boss



As Salam n hello Chingu,
I'm Yaya ANS, 25 March 1993 ,
Sweet 20 n from Taiping, Perak..
Berusaha, Berjaya dan terus berbahagia
bersama impian dan cita-cita diri ini !

Find Us :

♥ Maaf, Saya sedang busy dengan tugas baharu sbg seorg pekerja yg ohsem ! Tinggalkan Note di Chat yea hihi ♥ !! ~

Let's Talk !









Appreciation


The Skin By : Mrs Af
Edited : Yaya ANS
Best Partner: Sue Suhada
Best Partner: Eyja Joe
Best Partner: Sue Suhada 2
Best Partner: Syafinah
Best Partner: Nisa

All rights reserved ® SITI ROHAYA FITRI.