♥ Silent Blogger ♥

★ ★ ★ ★ ★
Wednesday, 15 August 2012 6:51 am 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

 Cabaran.. 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Morning uols , huargghhhhh.. mengantuk pulak bila perut yaya dah kenyang neh . Neee laaa masalahnya kalau makan banyak-banyak sampai tak ingat dunia . haha ! dah diberi makan makan la kan . tak kan nak tengokk aje . memang tak laa kan . terliur nanti sape nak tanggung ?  ehem . rasanya dah terlanjur neh . sebelum pihak jais datang baik kita berbalik pada tajuk nuhhhhh haaa atas tu . nanti kena tangkap tak pasai-pasai dapat malu je . heheee . Cabaran ?! apakah ? baiklah... korang penah kena cabar tak ? or korang hadapi sesuatu cabaran yang sangat merumitkan , mencemaskan , n apa-apa jerr . ada tak ?? Mesti ada kan kan kan . hehe.

Sebenarnya , post kali ne nak storry skit pasai satu hal . ehem . jangan gtau sape-sape okey sayang-sayang saya yang baca entry neh . hehe . elehhh , kalau gtau pun bukan yaya tau pun . ahhhahahaaa , sudah-sudah . Story tu macam neh . Ada satu hari tu yaya bukak la page yaya kat laman muka buku . baca punya laa baca segala liking , comment semua . tup tup , terlihat terpandang terkedu ter segala ter laaa... kat satu post yaya ne pasainya ,  tak berpuas hati dengan apa yang yaya post-kan . ye la kena faham benda baik tak semua orang bleh terima kan . it's okey , ambil positif je yer . Tapi kan , kesian kat dia . Agaknya sampai bila la dia tak bleh terima walau sedikit pun nasihat orang . Tambah-tambah dengan post dia yang macam tu . Sedih bila terbaca balik post tu . ermm , dah aibkan diri sendiri . MasyaAllah . Semoga dia cepat la dapat kesedaran ea . Aamiin . huhu .

Pasai post tu sebenarnya tak la kesah sangat cuma dia nak persoalkan tentang hukum agama je . alahai geram jugak la . Rasa macam nak kepit-kepit je kepala dia tu . huhu . bleh ke ?? Tak mungkin wat macam tu okey . Saya tahu ! ermmm . Dia mungkin boleh cakap dan persoalkan seseorang tu tentang hukum. tapi dia sendiri tahu tak hukum tutup aurat tu wajib ?! ne haaa , sebelum nak judge orang or persoalkan tentang apa yang yaya post tepuk dada tanya hati dulu or tampar-tampar sikit muka tu naaa . biar sedar sikit sebelum berkata-kata . Malu tau dengan orang yang baca segala post kat page tu . kalau rasa tak boleh terima segala nasihat orang . Baik tutup mulut dan jangan ganggu orang lain . * sedih + geram dengan peri laku si dia yang macam tu . Cabaran ye bila kita buat sesuatu kerana Allah . huhuhu . Sabar ye yaya .

Pape pun jum kita sama-sama ambik pengajaran dan jangan sesekali persoalkan tentang sesuatu yang kita sendiri ada kelemahannya . Memang kita semua tak sempurna . Apa salahnya seandainya kita beri seseorang tu masa untuk berubah dan kembali ke pangkal jalan . InsyaAllah . jum doa yang baik-baik je okey.... Untuk dia tu , tak apa la. yaya tak mampu nak kata pa , melainkan berdoa je moga Allah bukakan pintu hati dia untuk berubah dan sedar dengan apa yang dia katakan . Memang pakai tudung tu tak wajib , tapi tutup aurat tu kan wajib . ermm . tak mau cakap banyak-banyak . Kita just berdoa je untuk dia eh . Sape tu . biarlah yaya n Allah je yang tahu .

Entry ne just nak share je tentang apa yang berlaku pada masa sekarang neh , tak ada kena mengena nak mengaibkan orang atau apa-apa . Just ambil pengajaran dan jangan sesekali jadi macam tu . Terima kasih kerana sudi membaca . =)


Terima Kasih daun keladi, lain kali singgah laa baca story morry lagi.. ~
The Big Boss



As Salam n hello Chingu,
I'm Yaya ANS, 25 March 1993 ,
Sweet 20 n from Taiping, Perak..
Berusaha, Berjaya dan terus berbahagia
bersama impian dan cita-cita diri ini !

Find Us :

♥ Maaf, Saya sedang busy dengan tugas baharu sbg seorg pekerja yg ohsem ! Tinggalkan Note di Chat yea hihi ♥ !! ~

Let's Talk !









Appreciation


The Skin By : Mrs Af
Edited : Yaya ANS
Best Partner: Sue Suhada
Best Partner: Eyja Joe
Best Partner: Sue Suhada 2
Best Partner: Syafinah
Best Partner: Nisa

All rights reserved ® SITI ROHAYA FITRI.