♥ Silent Blogger ♥

★ ★ ★ ★ ★
Monday, 18 February 2013 1:04 am 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

  Semarak Cinta padamu  

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Alhamdulillah, legaaanya diri neee bila dapat rehat setelah selesainya Majlis sambutan " Festival Semarak Cinta Rasulullah.. " berkesankah di hati ??? tepuk dada tanya laa iman yaa.. okey....tengah-tengah malam cam gini memang laa baguss kan nak update entry baru untuk korang... dengan mata yang bolat nee tak tahan rasanya nak lelapkan mata... * padahal tido jee keje aku ari ne.. hehe.. ~

Kadang kala hati nee tertanya-tanya..selama ne apa yang aku daa lakukan untuk buktikan bahawa cinta dan aksih aku pada Rasulullah...sayu benar hati ne bila memikirkan yang kekasih Allah itu telah banyak berkorban dimasa yang lalu..terlalu banyak pengorbanan baginda.. sungguh.. rasa sebak sgt2 !!! ~

Kita alpa dengan urusan duniawi yang sementara ne...kita terlalu asyik dengan keindahan dunia yang tidak kekal ne..hingga terbawa-bawa kelekaan kita tanpa mengingati langsung akan baginda Ya Rasulullah.. hati ne kadang kala sering juga terdetik..rindu pada baginda tu hanya ALLAH SWT sahaja yang Maha Mengetahui..bukan mudah untuk dilontarkan dengan kata-kata..kerana ia tersisip dilipatan hati yang sangat dalam..sungguh..aku hanya mampu berselawat ke atasnya...moga diakhirat kelak..syafaatnya menjadi miliku..~

Alhamdulillah, rasa syukur dipanjatkan kepada Yang Maha esa kerana Majlis yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW dihidupkan pada tanggal 16 febuari 2013 bersamaan dengan 6 Rabiulakhir 1434 H.. semasa berlangsungnya majlis tersebut..dapat dilihat bahawa hadirin yang hadir sangat mencintai Rasulullah SAW..banyak input yang dapat diperoleh dimajlis ilmu tersebut.. Subhanallah, hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.. sungguh bahagia tatkala minda ini memikirkan akan pengorbanan baginda kepada umat baginda yang makin dimamah usia ini.. ~

* Moga kita akan sentiasa mengamalkan sunnah baginda walaupun sikit.. belajar laa dari sekarang.. In shaa Allah.. Thanks buat yang turut membantu menjayakan program tersebut walau ada perselisihan faham sedikit berlaku sebelum program berlangsung.. hanya Allah yang mampu bernilai..kerana diri ne menyerahkan segalanya pada-Nya..REDHA ! yepp...banyak memori baharu yang tercipta..namun tersisip indah dalam ingatan ne.. In Shaa Allah.. :)




Hanya mampu share gambar ne sebagai tatapan.. * terlalu banyak gambar dan pilihan.. :)


Terima Kasih daun keladi, lain kali singgah laa baca story morry lagi.. ~
The Big Boss



As Salam n hello Chingu,
I'm Yaya ANS, 25 March 1993 ,
Sweet 20 n from Taiping, Perak..
Berusaha, Berjaya dan terus berbahagia
bersama impian dan cita-cita diri ini !

Find Us :

♥ Maaf, Saya sedang busy dengan tugas baharu sbg seorg pekerja yg ohsem ! Tinggalkan Note di Chat yea hihi ♥ !! ~

Let's Talk !









Appreciation


The Skin By : Mrs Af
Edited : Yaya ANS
Best Partner: Sue Suhada
Best Partner: Eyja Joe
Best Partner: Sue Suhada 2
Best Partner: Syafinah
Best Partner: Nisa

All rights reserved ® SITI ROHAYA FITRI.