♥ Silent Blogger ♥

★ ★ ★ ★ ★
Tuesday, 3 December 2013 8:50 pm 0 Comment Laa ♥

As salam uolss..Jom terjah entry saya.. ~

  Tak Suka Tak Apa ! 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarahkatuh..

Alhamdulillah, bersyukur dengan pelbagai nikmat yang Allah kurniakan pada diri ini untuk menjalani kehidupan yang penuh ranjau dan duri ini..semoga ditabahkan hati dan dikuatkan Iman untuk menghadapi segalanya.. *perhhhh ayattttt..  ~

Btw, daa bpe mnggu oky x update blog ne.. huaaaaa... *menagis sekuat hatiiiii........ rindu sangat...tapi kadang nak update tapi no idea n no story lahh...ari neh gagahkan juga diri untuk coretkan sesuatu okey.. erm..pada mulanya memang bercadang nak rehat sekejap dari berrrrrr-blogger ne..tapi macam x boleh plak.. ermm okey-okey.. minat di c ne mana boleh hilang dan dihalang kan.. ~

Story kali ne agak sensitiviti skit kottt..tapi, x de la sampai nak mention-mention bagai..just share it.. supaya kita tidak sesekali mengikut jejak yang tidak baik..moral story ? maybe laaaa... okey.. let's start.. first of all, mmg laaa rasa happy bagai...tapi bila dah penghujung neh kan..rasa something x kena jer.. x pasti la kenapa kan.. tapi rasa macam ada jer orang x berapa nak puasa hati dengan diri ne.. ~

Bila difikirkan logika.. *cewahhh.. x ada apa pun yang specialllllll... biasa-biasa jer.. tapi x tahu la kenapa.. terasa macam darjat ne rendah sangat bila ada someone ne pertikaikan.. btw, thanks laa coz sudi ambil berat jalan cerita dan hidup aku yang tak berapa nak menarik ne.. terasa mcm seronok pulak bila hari-hari jadi bahan story morry..okey..hati ini hanya ALLAH yang tahu !!!! ~

HAHA ! aku nak cakap..kau silap besar sbnrnya..kadang-kadang kita lupa diri..bahawa diri kita neh x de la besar mana pun..hanya manusia biasa jer.. sama level jer.. yang membezakan kita hanya kehidupan dunia.. okey fine..sekarang kau di atas..pernah x kau fikir..one day nanti kau dibawah ? jangan sombong..jangan bongkak..hdup kita ne hanya PINJAMAN... ~

Berhenti la jaja cerita bukan2 yer..n jangan la terlalu ambik port hal orang lain...kalau kita x suka apa yang orang lain buat..berdoa jer baik-baik untuk dia..jangan laa bikin panas...bawa-bawa cerita n timbulkan cerita-cerita yang tidak sepatutnya..aku okey jer,,,dengan siapa pun aku boleh bawa diri...boleh ramah mesra..tapi ada hadnya..x de la melampau gila ! still boleh fkir baik buruk.. x apa la..redha je la..mungkin apa yang jadi ada hikmahnya kan.. still mampu senyum kat kau.. kenapa kau masih x bersyukur ? *terfikir. ~

Dah laaa..malas sebenarnya nak fikir pasal apa yang dijajakan tu.. yang penting ALLAH tahu apa aku buat...n aku lakukan selaras dengan apa yang diperintahkan..In Shaa Allah.. if rasa x puas hati juga.. it's okey..aku redha jea...aku x mampu nak jaga hati semua orang n puaskan hati semua orang.. apa yg penting kita saling menghormati antara satu sama lain okey.. thanks laaa untuk semua yang berlaku.. btw, aku makin happy bila orang sekeliling aku boleh accept cara aku berkerja dan melaksanakan tugas.. thanks sgt ! ~

Walauapapun yang terjadi, aku still maafkan kau..x apa..aku ne pun bukan insan yang istimewa...bukan berdarjat, berupa paras menawan bak bidadari, anak datuk, bos besar n so on.. aku hanya hamba ALLAH..yang entah esok lusa akan kembali ke pangkuan ILAHI.. aku hanya PINJAMAN dari Yang MAHA ESA.. cukup laa...aku dah x sanggup menanggung dosa banyak-2...aku halalkan segalanya yang keluar dari mulut kau sama ada sedar atau tidak.. apa yang penting, aku serahkan segalanya pada ALLAH.. dan hanya ALLAH yang lebih Maha Mengetahui.. AKU REDHA n BERSYUKUR dengan apa yang aku miliki saat ne! Moga kehidupan aku lebih berkat, rahmat n diredhai ALLAH . Aamiin Ya Allah ~

Terima Kasih daun keladi, lain kali singgah laa baca story morry lagi.. ~
The Big Boss



As Salam n hello Chingu,
I'm Yaya ANS, 25 March 1993 ,
Sweet 20 n from Taiping, Perak..
Berusaha, Berjaya dan terus berbahagia
bersama impian dan cita-cita diri ini !

Find Us :

♥ Maaf, Saya sedang busy dengan tugas baharu sbg seorg pekerja yg ohsem ! Tinggalkan Note di Chat yea hihi ♥ !! ~

Let's Talk !









Appreciation


The Skin By : Mrs Af
Edited : Yaya ANS
Best Partner: Sue Suhada
Best Partner: Eyja Joe
Best Partner: Sue Suhada 2
Best Partner: Syafinah
Best Partner: Nisa

All rights reserved ® SITI ROHAYA FITRI.